En dag i stugan

Idag ha vi tillbringat hela dagen i stugan hos svärmor (barnens farmor och farfar). Varmt men blåsigt.
 
 
Vi ha köpt en ny bil, Fiat freemont. En 7 sittsig. Vi behöver de då storebröderna är här varannan vecka. Servicelampan började lysa direkt såklart så fick lämna in den idag. Då passade vi på att ha de skönt i stugan tills den skulle hämtas. Tyvärr hittades inte felet med backkameran och ingen service gjordes så blir en ny inlämning av bilen. 
 
Vilma ha sovit i princip hela dagen förutom när hon ätit. Och hon ha börjat vara vaken väldigt länge på kvällarna och blir snabbt övertrött och flaxar med armar och ben. Hon skriker inte men man ser att hon inte kommer till ro. Hon är nöjd i princip hela tiden hon är vaken men får väldigt svårt att somna. Hon kan lätt hålla igång mellan 19-00 på natten. Då får man kämpa lite för att hon ska somna, under dagarna undviker jag att vagga henne till sömns och de behövs inte heller, bara ibland om hon varit vaken längre stund men då krävs de inte så mycket. Viggo vande sig vid att jag vaggade han i famnen på ett visst vis så då kunde bara jag få honom att somna, vilket blev väldigt jobbigt för sambon kunde inte avlasta. Så vill inte vänja henne för mycket vid det. Hon äter, rapar och är vaken en liten kort stund så somnar hon i min famn eller så kan jag lägga henne i vagnen och efter någon minut så ha hon somnat. 
 
 
Ofta så är raparna väldigt sköna att få upp och då somnar man gott direkt efter ☺
 
Varför jag inte vill vänja henne för mycket vid att bli vaggad är just för att hon ha en storebror som behöver mig också. Så på kvällen när viggo somnat är det min och vilmas tid då myser vi lite extra❤
 
Älskade ungar 😍
1 Saraa:

skriven

Med barn nr två jar man lärt sig lite vad man inte ska vänja dem med;) Tex så gick vi också runt med vår första för att få han att somna, med lillasyster har vi bara lagt henne i sin säng och gått därifrån på en gång och det har funkat jättebra hittills( hon är ca 1,5) medans storebror måste somna och sova med oss nu förtiden . Mysigt! Men lite jobbigt att han aldrig kan somna själv och i sin egen säng.

Kommentera här: