Skillnad (långt inlägg)

När jag väntade viggo åt jag väldigt onyttigt. Jag fick för mig att äta "frukost" på natten och sen igen på morgonen. Ibland kl 02, 07 och kl 10.. Sen under dagen onyttig lunch och middag, kvällsfika och sen frukost på natten igen. Jag dundrade iväg och hamnade på +10kg vecka 23. 
 
Nu är jag i vecka 19 och ha gått upp 3kg. Men hade jag vägt lika som innan jag väntade viggo hade jag gått upp 5kg ungefär. Vägde 2kg mer innan denna gången.
Efter vecka 19 är de "normalt" att gå upp 0,5kg i veckan. Så de skulle innebära en slutvikt på ca +14kg för mig den här gången istället för +30kg som förra graviditeten. Halvera alltså. Men man vet ju aldrig jag kan lika gärna gå upp 1kg i veckan också och sluta på +24kg. Återstår att se. 
 
Som ni märker är de en stress för mig med vikten. Jag ha liksom varit med en gång att gå upp vansinnigt mycket, många onödiga kilon. Vill inte göra de igen. Jag vill gå upp de som behövs bara, för att jag och bebis ska må bra. Men jag tror man kan påverka det genom att vara medveten om vad man stoppar i sig och när på dygnet de sker. Samt så rör jag mig mer den här graviditeten än vad jag gjorde förra gången. Jag sa ju upp mig från comhem när jag väntade viggo och gick hemma i 5 månader, kunde ligga på soffan hela dagarna. 
Nu går och står jag hela dagar på jobbet, går till och från jobbet, är ute med viggo på lediga dagar eller städar/tvättar massor. Jag kan inte äta massa onyttig mat eftersom jag vill inte viggo ska äta massa sånt på veckorna. Samt så är jag inte sugen på fet mat. Nån gång kan de va gott med max men nej. Efteråt så mår man inte bra. I helgen ha de dock blivit mycket vitt bröd och lite godis. 
 
Ska bli så intressant att se om de håller i sig hela graviditeten. Och se vart vikten slutar. Se skillnaden då svart på vitt hur man kan påverka själv. Jag vet att jag är en sån som får 0 ämnesomsättning som gravid, men har en hög ämnesomsättning i vanliga fall. Så jag vet att jag lätt lägger på mig som gravid. 
 
Ni som nu tycker jag hetsar på något vis ber jag er tänka om. Jag vill absolut inte hetsa någon. Jag skriver bara som jag känner kring mig själv, graviditet och onyttig mat. Hade varit annorlunda om jag strävade efter att inte gå upp. Jag vill bara skriva hur jag tänker för att begränsa och inte lägga på mig alla onödiga kilon. 
 
 
 
 

Kommentera här: