Sollefteå bb

Som några av er kanske vet bor jag i Örnsköldsvik. Landstingspolitiker ha ju så korkat idiotiskt valt att lägga ner Sollefteå. När jag väntade viggo va jag nog nervös att jag skulle föda under växelstängningen och tvingas åka till Sollefteå. Men fick föda i Örnsköldsvik och blev ju igångsatt. Så jag ha inte behövt känna hur de är att ha värkar hemma eller åka bil med värkar. Jag fick prova olika smärtlindring från första värk, även om de bara va tex värmedyna eller varm dusch. Men jag hade barnmorskor som var ett knapptryck bort så kom dom till mig. Behövde jag något kunde jag få de snabbt och säkert. Kanske bara behövde någon kunnig i närheten, få känna mig trygg och lugn. Då fanns dom där. Nära. 
 
Efter 23 dagar av stängning i Sollefteå har nu en kvinna fött sitt barn i bilen, behövt gå ut i snön naken med sitt lilla knytte och navelsträngen som hänger. Hur jävla integritetskränkande är inte bara de?! Vid en förlossning vill man känna sig trygg och säker och veta att de finns människor omkring oss som tar hand om och hjälper oss om något går snett och oavsett få känna sig trygg. Ser jag till mig själv va jag livrädd att något skulle hända viggo eller mig trots att jag hade massor av kunniga människor runt om mig. Men jag visste att dom håller koll, dom kan sin sak och jag litar på dom. 
 
Efter stängning i Sollefteå är de nu kritiskt läge i övik. Vad jag läst ha några blivit tillsagd att åka till Sundsvall för de är fullt i övik. Var är patientsäkerheten där? Stackars personal på förlossningen också som får känna att man inte räcker till. 
Jag är så fruktansvärt rädd att de ska va fullt på förlossningen när de är vår tur att föda barn. Att vi ska behöva åka bil en längre sträcka. Samt ovissheten om förlossningen ens kommer hålla öppet i sommar. På rutinultraljudet sa hon att de kommer va öppet hela sommaren då växelstängningen mellan övik och Sollefteå inte längre är möjlig. Hm. Vågar inte riktigt lita på de jag. 
 
Jag fattar verkligen inte hur man tänker när man väljer att stänga ner i Sollefteå, som dessutom är toppat som bäst i landet. Förstår inte. De är verkligen som om politikerna bara ställer sig och pissar på alla kvinnor. Varför har inte samhället något att säga till om? 
Snacka om att stänga ner en hel bygd. Ingen som vill bilda familj kommer flytta dit, huspriserna lär sjunka i botten och många kvinnor och barn får lida och kanske till och med mista livet på grund av maktgalna pengahungriga svin till politiker. Usch jag är så jävla arg och upprörd över hela situationen.. Hemskt! 
 
 

Kommentera här: