Hastbullar på fettisdagen

Idag jobbade jag 7-11. Sen hem och fick lunch serverad direkt jag kom hem. Spaghetti och korv. Efter mycket om och men åt viggo upp nästan hela portionen. Jag och Robert bara tittade på varann, sa ingenting och han fortsatte att äta. Åt sisådär till middag. Men idag är de ju fettisdag. Vi gjorde inga semlor, viggo gillar inte de. Vi bakade hastbullar istället. Bullar som är klar på några minuter 👌
 Viggo älskar att baka. De är så roligt att få slänga i alla ingredienser och röra om. Och sen få smaka på de goda man bakat. Han såg så stolt ut mitt lilla hjärta 💕 
 
Här spanade vi på bullarna som växte och blev större i ugnen.
 
 
Bullarna fick godkänt, två slank ner till bolibompa som började precis när vi bakat färdigt :)
 
 
 
Vi gjorde om receptet lite. Dels för att få in lite grovt mjöl och jag läste receptet fel. Så vårt recept blev:
 
2,5dl vetemjöl 
2,5dl grahamsmjöl 
1dl socker
2,5tsk bakpulver 
2tsk kanel eller 1tsk kanel 1tsk kardemumma 
100g smör
2dl mjölk
2 ägg (1 i smeten 1 till pensling)
Pärlsocker 
 
Blanda de torra ingredienserna, finfördela rumsvarmt smör, häll i mjölk och ett ägg. (ägget kan ni skippa om ni vill,jag läste inte receptet helt och missade att de va till pensling men de gick bra att ha i och källa till lite protein) blanda allt till jämn smet/deg. Klicka ut på bakplåtspapper eller bullformar. Pensla och på med pärlsocker. Grädda på 225 grader i 10-12 minuter. Klart 👏 
För lyxigare hastbullar kan man blanda, smör, socker och kanel som fyllning i bullarna👏👌
 
Ska testa göra grötbullar nån dag också :) 

Kommentera här: