Barnavdelningen

Igår va viggo inte så pigg. Men innan vi märkte de va han så taggad på att åka och leka med sin kompis melwin. Väl där orkade han bara leka 10 min sen låg han påverkas soffa utslagen. Åkte hem och tog temp, 39grader. Men ingen förskylning utan viggo klagade om och om på magen och ryggen. Precis som han gjorde två nätter innan igår. 
 
Jag ringer direkt till 1177. Något är på tok. Viggo är ofta hård i magen, får olja i vällingen och ibland även laktulos. Men jag misstänkte även urinvägsinfektion. 
 
 
Vi fick vänta en stund men de gick rätt snabbt. 45 min väntade vi på läkaren. Då undersöktes han,togs prover. Vi fick en påse innanför blöjan för att ta urinprov. Sen fick vi vänta igen i väntrummet. Tillslut hade han kissat och jag fick gå till anmälningsluckan och säga till. Nu fick vi vänta en stund till. Kommer in och kisset ska analyseras. Då få vi vänta i ett eget rum i en timme! Klockan närmade sig 20 och viggo somnade en sväng i min famn. 
 
 
Sen får vi vänta i väntrummet ytterligare. Ganska länge. Ska invänta kirurg. Klockan 22 får vi komma in igen till ett rum där hon säger "ja men de känns väl skönt att få bli kvar på barn?" "ehm ja de känns ju jättebra" jag svarade inte helt övertygande för vi hade inte fått veta de. Så vi blev kvar över natten. Mest för att se hur de utvecklas med knipet i mage och rygg.
 
 
Viggo skötte sig exemplariskt vid alla provtagningar. Sp stolt över min filur! De visade lite på urinstickan men inte så pass att behandling behövs. Han somnade 23.10 och 23.30 kommer överläkare in. Klämmer och känner att han är lite hård på ett ställe på magen. När hon trycker så reagerar viggo i sömnen. Förstoppning. 
 
Klockan 09.30 får han klyx så han ska få tömma tarmen. Vilket han tillslut får och ser lättad och trött ut. Klockan 10.30 får vi åka hem. Skönt tyckte vi båda. Men skönt att de va inget allvarligare. Nu inväntar vi vårdcentralen som ska ringa upp. Vi ska få medicin till viggo, pulver man kan blanda i tex vällingen som gör avföringen lösare. De behöver han. Kanske magen ställer till mycket av matvägran?
 
 
Jag ha inte sovit en blund inatt typ. Ska se om viggo somnat så blir de en powernap nu snart 👌

Kommentera här: