Hastbullar på fettisdagen

Idag jobbade jag 7-11. Sen hem och fick lunch serverad direkt jag kom hem. Spaghetti och korv. Efter mycket om och men åt viggo upp nästan hela portionen. Jag och Robert bara tittade på varann, sa ingenting och han fortsatte att äta. Åt sisådär till middag. Men idag är de ju fettisdag. Vi gjorde inga semlor, viggo gillar inte de. Vi bakade hastbullar istället. Bullar som är klar på några minuter 👌
 Viggo älskar att baka. De är så roligt att få slänga i alla ingredienser och röra om. Och sen få smaka på de goda man bakat. Han såg så stolt ut mitt lilla hjärta 💕 
 
Här spanade vi på bullarna som växte och blev större i ugnen.
 
 
Bullarna fick godkänt, två slank ner till bolibompa som började precis när vi bakat färdigt :)
 
 
 
Vi gjorde om receptet lite. Dels för att få in lite grovt mjöl och jag läste receptet fel. Så vårt recept blev:
 
2,5dl vetemjöl 
2,5dl grahamsmjöl 
1dl socker
2,5tsk bakpulver 
2tsk kanel eller 1tsk kanel 1tsk kardemumma 
100g smör
2dl mjölk
2 ägg (1 i smeten 1 till pensling)
Pärlsocker 
 
Blanda de torra ingredienserna, finfördela rumsvarmt smör, häll i mjölk och ett ägg. (ägget kan ni skippa om ni vill,jag läste inte receptet helt och missade att de va till pensling men de gick bra att ha i och källa till lite protein) blanda allt till jämn smet/deg. Klicka ut på bakplåtspapper eller bullformar. Pensla och på med pärlsocker. Grädda på 225 grader i 10-12 minuter. Klart 👏 
För lyxigare hastbullar kan man blanda, smör, socker och kanel som fyllning i bullarna👏👌
 
Ska testa göra grötbullar nån dag också :) 

Vikt

Väger lika som när jag väntade viggo nu. Kanske 1 kg mindre. Vecka 25 med viggo visade vågen 72kg och går in i vecka 25 på onsdag och då lär vågen visa desamma. Just nu mellan 70.5-71.5kg. 
 
Jag kan inte gå på promenad för då får jag sota för de resten av kvällen och natten. Får så galet ont av att gå ute i snön eller halkan. Gå i huvudtaget skulle jag vilja säga. Så, detta innebär ju små korta myrsteg. Enda gången jag anstränger mig mer är på jobbet och då kan jag ärligt talat knappt gå hem sen. Sjukligt ont. 
Så jag är mer hungrig och rör mig väldigt lite. De kan ju bara resultera i en sak - kraftig viktuppgång. Såklart.
 
Bältet jag använder funkar sådär. Tycker de tar på magen och får ont. De ömmar liksom längst ner i magen och blygdbenet. Samt att lillan verkar inte alls tycka om bältet heller, hon rör sig konstant typ när jag ha de på mig. Och när bältet tas bort känns hela bäckenet som spaghetti. Riktigt obehagligt, känns som jag är av på mitten och bara skinnet som håller ihop mig. 
 
Nu ska jag till barnmorskan på onsdag. Kommer säga direkt att jag är medveten om min viktökning och vad de innebär. Behöver inga pekpinnar eller dylikt, mår nog dåligt med min smärta och tunga kropp :( jag hoppas bara viktökningen planar ut lite snart. Jag kan ju lätt öka 1kg i veckan. 
 
 

Sollefteå bb

Som några av er kanske vet bor jag i Örnsköldsvik. Landstingspolitiker ha ju så korkat idiotiskt valt att lägga ner Sollefteå. När jag väntade viggo va jag nog nervös att jag skulle föda under växelstängningen och tvingas åka till Sollefteå. Men fick föda i Örnsköldsvik och blev ju igångsatt. Så jag ha inte behövt känna hur de är att ha värkar hemma eller åka bil med värkar. Jag fick prova olika smärtlindring från första värk, även om de bara va tex värmedyna eller varm dusch. Men jag hade barnmorskor som var ett knapptryck bort så kom dom till mig. Behövde jag något kunde jag få de snabbt och säkert. Kanske bara behövde någon kunnig i närheten, få känna mig trygg och lugn. Då fanns dom där. Nära. 
 
Efter 23 dagar av stängning i Sollefteå har nu en kvinna fött sitt barn i bilen, behövt gå ut i snön naken med sitt lilla knytte och navelsträngen som hänger. Hur jävla integritetskränkande är inte bara de?! Vid en förlossning vill man känna sig trygg och säker och veta att de finns människor omkring oss som tar hand om och hjälper oss om något går snett och oavsett få känna sig trygg. Ser jag till mig själv va jag livrädd att något skulle hända viggo eller mig trots att jag hade massor av kunniga människor runt om mig. Men jag visste att dom håller koll, dom kan sin sak och jag litar på dom. 
 
Efter stängning i Sollefteå är de nu kritiskt läge i övik. Vad jag läst ha några blivit tillsagd att åka till Sundsvall för de är fullt i övik. Var är patientsäkerheten där? Stackars personal på förlossningen också som får känna att man inte räcker till. 
Jag är så fruktansvärt rädd att de ska va fullt på förlossningen när de är vår tur att föda barn. Att vi ska behöva åka bil en längre sträcka. Samt ovissheten om förlossningen ens kommer hålla öppet i sommar. På rutinultraljudet sa hon att de kommer va öppet hela sommaren då växelstängningen mellan övik och Sollefteå inte längre är möjlig. Hm. Vågar inte riktigt lita på de jag. 
 
Jag fattar verkligen inte hur man tänker när man väljer att stänga ner i Sollefteå, som dessutom är toppat som bäst i landet. Förstår inte. De är verkligen som om politikerna bara ställer sig och pissar på alla kvinnor. Varför har inte samhället något att säga till om? 
Snacka om att stänga ner en hel bygd. Ingen som vill bilda familj kommer flytta dit, huspriserna lär sjunka i botten och många kvinnor och barn får lida och kanske till och med mista livet på grund av maktgalna pengahungriga svin till politiker. Usch jag är så jävla arg och upprörd över hela situationen.. Hemskt!