Virkat

Virkade ny mössa åt lillan igår. Beroendeframkallande! 
Jag virkade först vanliga stolpar i magisk ring. 10 eller 12 kommer inte ihåg. Sen ökade jag stolparna i 6 eller 7 varv. Därefter gjorde jag varannan rät och avig reliefstolpar därav mönstret med streck och mössan blir tjockare, tätare och varmare. Avslutade med fasta maskor runt hela mössan, ett varv fasta maskor för nacke fram till öronlapparnas slut. Så den är ett varv längre i nacke å öron. Sen gjorde jag öronlapparna som va de svåraste på hela mössan, blev tokig. Avslutade med att göra två flätor och en boll på toppen. Så nöjd! 
 
 
Redo för höst och vinter. Ska köpa en tunn Merinoullmössa att han under de kallare dagarna, mössan är inte gjord i ull och värmer då inte så bra om de är smällkallt. Tog bara vanligt garn jag hade över från rusta. Blev mjuk iallafall :) 

Blåbärsskogen

Igår va vi en sväng ut i blåbärsskogen. Roligt tyckte viggo. Och gott!
 
 
Vi va utan bärplockare så fick inte ihop så mycket men tillräckligt för att ha på gröten eller göra en paj :) 
 
Vill ut igen med bärplockare och få ihop mer inför vintern. Så skön känsla att kunna ta fram egenplockade bär! Vi behöver vitaminerna inför vintern! 
 
 

Förskola och tillbaka till vardagen

Idag är första dagen för viggo på förskolan igen. Han tyckte verkligen de skulle bli så kul att fara dit, hann knappt säga hejdå då jag lämnade honom. Skönt att han känner så, kommer en dag de blir bakslag kanske?? 
 
Så idag är första dagen jag bara kan ta de lugnt och mysa riktigt med bebis. Dagar med treårig storebror kan ju bli lite fartfyllda. Så kändes lite konstigt att kunna sitta i lugn och ro haha. Dock är vilma trött idag och sover mest hela tiden. Så jag sitter med kaffe och beställt lite kläder till viggo. H&M har top&bottom för 99:-. Viggo behövde verkligen förnya lite, alla byxor är som 3/4🙈 så blev lite nya mjukbyxor och tröjor. 
 
 
 
Tänkte uppdatera er lite hur de är med Vilma. Hon är nu 3 månader och 1 vecka. (Korrigerad ålder= 8veckor)
Sist vägde hon in sig på hela 5200g och 56,5 cm. Nu är hon nog närmare 6kg och 60cm skulle jag gissa på. Hon är vaken ganska mycket under dagarna och sover hela nätter (Pepparpeppar). Hon lägger sig för natten vid 21-22 och sover till 7-8. Vågar egentligen inte skriva om nätterna, risken att de inte håller är ju stor när man säger "hon sover så bra på natten" 🙈
 
Vår lilla tjorven ❤