Snälla hjälp?!

Okej. Ni vet hur jag har de med viggo och mat. Han vägrar iprincip sitta vid matbordet och äta VARJE måltid. De gångerna han faktiskt säger "okej" och sätter sig och äter måste jag anstränga mig allt jag kan för att inte tappa hakan och "skrämma" iväg honom igen. Men allt som oftast är de bråk, bråk och bråk. Vi ha hamnat i en ond cirkel, så fort de vankas mat sätter han sig på tvären, jag blir frustrerad, viggo blir arg/ledsen och jag vet inte vad jag ska göra. 
 
Kan ni snälla hjälpa mig? Vad ha ni för "regler" vid matbordet. Vad kan man ställa för "krav" på en snart 3åring? 
 
1: kan man ställa kravet att barnet ska sitta vid bordet men får bestämma själv om de vill äta eller inte? (jag skulle aldrig någonsin tvinga mitt barn att äta)
 
2: får barnet själv bestämma om de ska sitta vid bordet? Om barnet tex bestämt sig för att inte äta, tycker ni då att de är okej att barnet gör något annat? 
 
3: hur får ni ert barn att vilja smaka? Jag försöker få viggo att iallafall smaka då jag vet att de är något han faktiskt skulle kunna tycka om bara han tog en liten bit. 
 
4: är de okej att låta barnet sitta och äta någon annanstans än vid matbordet? Vid tvn? Under bordet? Ha bärbar dvd vid bordet? Soffan? På sitt rum? (detta riktar jag mest till er som ha liknande problem mest. Alltså barn som extremt matvägrar)
 
Jag är desperat efter tips då jag känner hopplöshet. Jag har absolut noll tålamod och varje måltid blir en fight. Vilket jag vet bara leder till att de matvägrande barnet vinner. Men jag blir galen snart. Tänk om mitt barn kunde sitta och vilja äta så som man ser andra barn gör. Vi ha haft de trassligt med mat sen vi började med smakportioner. Och nu trassligt med en enormt viljestark snart 3 åring. 
 
Ursäkta röran i köket haha. 

Kommentera här: