Kvällsrutiner

Okej. När viggo ska lägga sig så borstar vi tänder, startar lotta på ljudbok, lägger sig i sängen och får puss och kram, får sin välling och jag släcker månen för de är godnatt. Detta ha funkat bra. Han ropar då vällingen är slut och jag säger godnatt en gång till och går ut. Han brukar kliva upp någon gång och man får då stoppa om honom igen. Ofta ha de blivit nu att han hittar på saker för att va uppe längre för han är inte ledsen. De ska på med plåster på fingret, han ha kissat i blöjan och vill byta (bryr sig inte alls om de på dagtid!), han ska säga godnatt igen, borsta tänderna igen osv. 
Vi bär tillbaka och stoppar om. Nu ha de blivit mer protester och nattningen kan ta väldigt lång tid, speciellt om han sovit på dagen. Så jag funderar på vad vi ska göra annorlunda. De kommer snart en bebis och jag vill att nattningen ska va smidig och mysig, inte tjatig och ledsam. Helst skulle jag vilja att de kunde gå till såhär:
 
1 dricka välling i soffan och läsa saga
2 borsta tänderna 
3 lägga sig i sin säng och starta ljudbok om så behövs 
4 sova! 
 
På detta sätt skulle lillasyster kunna ligga bredvid i Babynest i soffan och jag kan läsa för viggo och ha mysig varva-ner-stund (önsketänkande iallafall, kanske får en bebis med kolik). Sen bättre för tänderna att borstas EFTER välling. Sen vet jag att perioder kommer när han är svårare att lägga, så om några veckor kansle vi är på banan igen? Men jag vill så gärna att han vill lyssna på saga, de va ju så mysigt när man själv va liten. Dessutom bra för språkutvecklingen, min son är ju väldigt sen i talet och språket. 
 
Hur ser era nattningsrutiner ut?
 

Kommentera här: