Remiss för bedömning

Idag ha jag varit hos barnmorskan. Alla värden såg bra ut. Förutom min vikt. Går stadigt upp men vilket inte är så konstigt då jag inte kan röra mig. Bröt ihop direkt jag kom dit. Tanken på gå över två veckor får mig att vilja gräva ner mig. De ör omöjligt och ohållbart. Jag har en 3 åring som behöver mig men jag kan knappt stå en kortare tid för jag får sån smärta. Mitt liv är soffan just nu. Och tillslut gör de inte av att sitta och ligga också men stå går ju inte?! 
Med tanke på mina smärtor och mående så nämnde hon att skicka remiss för bedömning av igångsättning längre fram. Hon tyckte närmare bf datum. 
Nu ska jag dit igen om två veckor. Jag ska be henne skicka remiss så jag kan få en tid vecka 37-38. Jag orkar inte mer. 
Viggo älskar åka vagn, gå till lekparken osv. Men mamman kan inte.. Och några kilon ifrån 20kg extra gör de inte lättare.. 
 
Behövde gnälla av mig lite. Mår så sjukt dåligt just nu så skulle helst av allt isolera mig helt från omvärlden tills lillan kommer. Längtar så mycket efter henne. Längtar efter att kunna gå normalt igen. Längtar efter att må bra. 

Altanhäng

Viggo va på förskolan till 13.15. Vid 13.30 va vi hemma och då skulle de cyklas med sparkcykeln, såklart! I nästan två timmar 🙈
 
 
Här snodde han min stol vid vätskepausen. Haha där satt jag som en vakt vid vägkanten ifall viggo åker ut i vägen så jag kan ha koll på bilar. Är man höggravid så är man haha tur de syns så de fattar varför jag sitter där vid brevlådan. 😂
 
 
 
Sen gick vi in och åt tacorester. Quesadillas till mamman. 
 
Vi är fortfarande ute på altan. Tog min första kaffe efter maten och viggo fick en glass jag lyckades gräva fram i frysen. 
 
 
 
Han sov ingenting idag på förskolan, vilade bara så han kommer förmodligen somna tidigt ikväll också. 

Kvällsrutiner

Okej. När viggo ska lägga sig så borstar vi tänder, startar lotta på ljudbok, lägger sig i sängen och får puss och kram, får sin välling och jag släcker månen för de är godnatt. Detta ha funkat bra. Han ropar då vällingen är slut och jag säger godnatt en gång till och går ut. Han brukar kliva upp någon gång och man får då stoppa om honom igen. Ofta ha de blivit nu att han hittar på saker för att va uppe längre för han är inte ledsen. De ska på med plåster på fingret, han ha kissat i blöjan och vill byta (bryr sig inte alls om de på dagtid!), han ska säga godnatt igen, borsta tänderna igen osv. 
Vi bär tillbaka och stoppar om. Nu ha de blivit mer protester och nattningen kan ta väldigt lång tid, speciellt om han sovit på dagen. Så jag funderar på vad vi ska göra annorlunda. De kommer snart en bebis och jag vill att nattningen ska va smidig och mysig, inte tjatig och ledsam. Helst skulle jag vilja att de kunde gå till såhär:
 
1 dricka välling i soffan och läsa saga
2 borsta tänderna 
3 lägga sig i sin säng och starta ljudbok om så behövs 
4 sova! 
 
På detta sätt skulle lillasyster kunna ligga bredvid i Babynest i soffan och jag kan läsa för viggo och ha mysig varva-ner-stund (önsketänkande iallafall, kanske får en bebis med kolik). Sen bättre för tänderna att borstas EFTER välling. Sen vet jag att perioder kommer när han är svårare att lägga, så om några veckor kansle vi är på banan igen? Men jag vill så gärna att han vill lyssna på saga, de va ju så mysigt när man själv va liten. Dessutom bra för språkutvecklingen, min son är ju väldigt sen i talet och språket. 
 
Hur ser era nattningsrutiner ut?