Preventivmedel

Finns de någon av er som kan tipsa mig om bra preventivmedel? 
 
Började tidigt med preventivmedel pga hormonrubbning som gjorde att jag hade mens ett helt sommarlov i högstadiet, hade blodvärdet på 52 vilket är sjukt lågt. Ska ligga på 130-135 som tjej/kvinna. Hade jag gått med de längre hade de kunnat vara livshotande. Har minnesluckor, kommer bara ihåg att jag svimmade överallt och ingenstans. I trappan i skolan påväg till skolsköterskan, vid tavlan i klassrummet under redovisning, i trappan hemma, de räckte att jag bara ställde mig upp från en stol så svimmade jag sen. Jag fick ingen hjälp, slussades runt bland flera olika nummer att ringa men alla sa jag hade ringt fel, tillslut ringde farmor och krävde jag skulle få komma till vårdcentralen där dom tog blodprov och jag skickades sen direkt till akuten och fick 1,6 liter blod och hade ändå blodvärdet under 100 efteråt. Jag smälte in bland de vita lakanen och väggarna på sjukhuset, de hittade knappt mina blodådror så stack mig flera gånger och jag skrek av smärta bara någon tog på mig. Trodde jag skulle dö.
 
De jag testat är;
Minipiller - krånglade flera månader, va bra några månader men började slarva och missa piller vilket gjorde att jag fick mellanblödningar titt som tätt, gick över till P-stav.
 
P-stav - krånglade några månader, helt underbar i 2 år och började sedan krångla, igen. Viktuppgång också (bara nåt kilo kan bero på annat också)
 
Kombinerade p-piller Jasmine - funkar perfekt för mensvärk och att man styrde sin mens. Men mitt humör flög i botten och stod inte ens ut med mig själv, blev nästan lite deppig när jag tänker efter. Och glömde såklart ta ibland..
 
Minipiller igen - samma sak igen, kommer inte ihåg om mitt humör blev skillnad på men glömde piller då och då, slutade helt med preventivmedel och gav upp. Vi tänkte ju på barn att de inte riktigt va tid för de men att blev de så, så blev de och då välkomnar vi vårt barn med öppna armar, såklart. De tog två månader och då va jag gravid med viggo.
 
Sen satte jag i mirena spiral för 9 månader sen tror jag. Vilket är ett jävla helvete för mig. Vet att de är så olika hur folk reagerar på olika preparat. Vissa mår toppen på mirena utan problem. Men jag fick alla biverkningar nästan. Acne, humörsvängningar, viktuppgång, problem med svamp, rubbningar i pH värdet, uvi, knepiga flytningar och mycket. Aldrig känt mig så ofräsch i hela mitt liv. Man är fräsch en timme efter dusch sen känner man att de inte står rätt till. Och jag är noga att inte tvätta mig med tvål. Använder olja. 
 
Så nu undrar jag ju såklart vad man ska ha istället. P-ring, p-plåster, vad ska jag ha för att slippa besvär? Vill ju egentligen kunna vara utan men ett barn till är inte aktuellt för tillfället och de skulle bara ta någon månad så är jag gravid. Jag vet det.
 
 

Uvi

Varit till vårdcentralen idag och fått antibiotika utskrivet mot urinvägsinfektion. Haft de 1,5 vecka nu och börjar va less. Väntar även samtal från barnmorskemottagningen för att boka tid att ta ur spiralen. Googlade lite på de och läser om folk som drar ur den själv, vilka (ursäkta om jag trampar nån på tårna) idioter!! Skulle aldrig falla mig in. Alltså vissa jämför med tampong, men du har ju fan inte tamponger i livmodertappen. Förstår inte hur folk kan vara så dumma och riskera infektion eller annat som kan hända,man vet ju inte ens hur den sitter. Men tydligen finns de barnmorskor som råder folk att kunna dra ur den själv. Så dumt! Man blir ju mörkrädd. Vissa av er kanske tycker jag är fjantig men själv skulle jag aldrig experimentera själv med sånt som leg barnmorskor/läkare gör.
 
Nu ha jag druckit massa kaffe och kollat på ullared, så nu måste jag göra nån nytta innan viggo vaknar och barnmorskemottagningen ringer upp. Tvätten ska i tumlaren.
 
 
 
 
Bjuder på lite bilder från igårkväll. Viggo i sina "nya" kläder och lagar mat 👍 köpte 3 byxor, 3 bodys och en långärmad tröja begagnat för 80:-. Älskar att köpa begagnade barnkläder, man får mycket för pengarna, bra för miljön och bra för den som säljer som får en extra slant. Winwin! Byxorna han ha på sig ha jag suktat efter, så otroligt söta. Va mest av den anledningen jag köpte paketet. Och ett par byxor hade prislappen kvar 👍 de är mycket sällan jag köper sprillans nya kläder till viggo, han skjuter iväg på längden snabbt och växer ur kläder supersnabbt. Och kläderna är inget fel på än om ett barn haft dem innan för de växte ur kläderna lika snabbt. Visst syns de att de är använda men de gör de med nya kläder också efter en typ tvättar, tyvärr.
 
Och jag väntar på handskar från gneis, de köpte min mamma till viggo. Ytterkläder så som handskar kan va bra att köpa nya då fodret inte nötts och dem är då varmare. Om fodret är nött så blir händerna fort kalla. 

Kontrollfreak

Ibland är jag nog som rubriken lyder. Titta här till exempel..
 
 
Väl organiserat vilka kläder pojken ska ha, de vanliga kläderna, ytterkläder för bilfärden till dagis, i väskan ligger sovkläder och en lapp välskriven vad som ska göras och sägas till personalen. 
 
De hände en dag att jag inte förberett och som många vet är de flesta karlar inte som mammorna. De tänker oftast inte ett steg längre och tar de som tycks bli bra, och notera att de funkar de också och är ingen katastrof men!! Oftast fattas något och de blir inte lika bra som när man planerar. 
 
 
Ikväll tog de tid för viggo att somna. Han ha precis lärt sig hur man får på och av vissa kläder. Han älskar att ta på sockar och mössor. Men iallafall så hör jag hur han klappar händerna på sitt rum, ska gå dit och stoppa om honom och då ha han krupit ur helkroppspyjamasen och ligger och klappar sig på barmagen. Jag blev så full i skratt för han säger "heeej!!" och fortsätter klappa sig på magen. Fick bita mig hårt i tungan för att inte skratta. 
 
 
Han ser också så rolig ut när han tar på sig olika mössor, på se, bak och fram, öronen sticker ut. Älskade unge vad du förgyller mina dagar! Man får sig ett gott skratt varje dag.