Vecka 15 (14+1)

När jag väntade viggo gick jag ju upp vansinnigt i vikt kommer ni ihåg? Onödigt mycket. 30kg allt som allt närmare bestämt. Vilket är onödigt mycket. Jag åt oregelbundna tider, åt onyttigt och stora mängder. Även nattetid. Sen la jag på mig mycket vätska på slutet. Gick upp 10kg till vecka 28 och från vecka 28 gick jag alltså upp 20kg. Sjukt!
 
Nu ha jag ju helt andra förutsättningar med tanke på mitt illamående, jag kan inte äta speciellt mycket. Jag äter ganska ofta men väldigt lite. Jag märker direkt när jag ätit lite för mycket så mår jag dåligt och mår dåligt om jag inte äter. 
Såhär ser de ut nu
Vikt vid befruktning ca 63kg (5kg mer än min idealvikt)
Vikt vecka 9 va 64kg om jag inte minns fel.
Vikt vecka 12 på jobbet visade 66,3 kg
Vikt idag vecka 15 visade 65kg. 
 
Nu hoppas jag inte ni tolkar mitt inlägg som någon hets kring vikt. Jag vet att en graviditet innebär viktuppgång. Men jag tänker annorlunda kring mat, sötsaker och fettrika maträtter. När jag väntade Viggo ville jag bara ha max, Burger King och pizza några veckor. Eller bakade jag chokladbollar och åt upp alla själv. Fikade väldigt mycket på fik när jag hade rast från jobbet osv. Åt fullstor frukost typ 4 gånger (fil,sylt, flingor, minst 2 rostade mackor, oboy) så mina 30kg va ju inte oväntade. 
 
Nu när jag mår illa är jag sällan sugen på något. Jag behöver oftast kolsyrat vatten och en hårdmacka eller lite fil. Jag är aldrig sugen på chips eller godis, tycker inte de är gott. Enda sockerboven är nog fikabröd (lussebullar och hembakt långpannekaka) de är jag svag för. Men innan jag va gravid fikade jag mycket mer på jobbet, nu väljer jag en hårdmacka istället för mazariner. Så jag försöker helt enkelt att vara mer sund för min egen skull och för bebis skull. Enda cravingen jag fått är gröna oliver. Jag äter oliver som godis. Dock är de väldigt mycket fett i oliver, men nyttigt fett! 
Denna gång äter jag inte choklad stup i kvarten heller. Ha två chokladkakor i skafferiet, orörda. Sambon är i chock. Brukar inte gå att ha choklad nära mig utan att jag äter allt! Så jag är helt enkelt inte sugen på massa socker och fett. Sen självklart kan jag äta pizza eller Burger King nån gång. Men inte varje dag eller typ till kvällsfika som när jag vänta viggo haha 😅
 
 
Magen vecka 14+1. Första magbilden denna graviditet. Haha lite skillnad, första tog man kort typ vecka 5 😅

Kommentera här: