Nyår

Imorgon får vi vänner på besök :) trerätters blir det. 
Toastskagen till förrätt 
Oxfilé till varmrätt 
Pannacotta till efterrätt men jag ska även göra från Jennys matblogg, med maräng och Nutella, vispade ägg och grädde som ska stå i frysen. Blir som en glass och marängbomb! 👌
 
 
Och för en stund sen tog jag in viggo från vilan. Han brukar vara jätte pillblöt efter även om jag bytt blöja innan han lägger sig, men idag var den torr och han kissade jättemycket på pottan. Då kunde vi ta på samma torra blöja igen 👍 tycker ni det är bra att testa utan blöja och ha kalsonger eller är de bättre att vänta tills han förstår bättre att man ska på potta när han känner signalerna på att han är nödig? 

Potta

Idag ha jag provat att sätta viggo på potta på morgonen, efter lunch och nu efter vila. Han gillar pottan nu så tycker de är ett ypperligt tillfälle att testa. Och nu efter vilan blev de ett stort resultat! Han kissade direkt, satt en stund och jag trodde han va färdig så han skulle få hjälpa att hälla i toan och spola. När han ställer sig upp så kissar han igen och jag hinner precis sätta dit insatsen från pottan så han kissade i den. Han va glad efteråt och de är alltid roligt att få spola toaletten. 👍 känns som att han kommer förstå lite mer nu vad man gör på pottan för han va så glad när kisset lät i pottan 😂 
 
 
I övrigt går pippi varm här då de är så kallt ute. Nu ska vi på affärn 👍 

Ute i snön

Just nu dricker jag kaffe, standard när viggo sover. Innan lunch var vi ute på bakgården. Kollade på fåglarna, lekte med snö (de lilla vi har) och såklart klättrade på bron till altan. 
 
 
 
 
Vi fyllde också på mat till fåglarna så de va flera stycken som kom och åt medan vi va ute bara några meter ifrån. 
 
Just nu så laddar jag inför jobb. Kaffe är alltid bra och sen ska jag hinna hänga lite tvätt. Så skönt, sen vi flyttat och ha bättre tvättstuga så får jag undan all tvätt utan att de blir de klassiska tvättberget som vi hade i förra huset. Där hann jag typ aldrig tvätta bort nåt, va så fuktigt i det huset så ingenting torkade och hade typ ingenstans att hänga på. Här ha vi luftavfuktare och flera hänglinor och ställningar att jag lätt får plats med fyra maskiner tvätt. Men nu ha jag oftast inte mer än två maskiner åt gången så är de tomt. Så jäkla underbart!
 
Imorgon åker viggo till sin mormor för en hel helg med henne och morfar. Nu har viggo ingen biologisk morfar men mammas man blir viggos morfar. Finns ingen som busar så mycket med viggo så som han gör. Ni skulle tro han va galen om ni såg, lamporna flyger omkring i taget, han hoppar och tjoar så viggo skrattar sig dubbelvikt. Så fint att se ❤ jag ha aldrig sagt till viggo att de är morfar, men jag tänkte faktiskt skriva "god jul mormor och morfar från viggo" tror han blir jätteglad av att veta att vi ser honom som en morfar till viggo :)