Läkarbesök

Idag va vi till doktorn med viggo, vanlig förkylning, skönt! Han sov länge idag. Tre timmar nästan och vaknar med 39,2 i feber, vägrar äta vilket är förståeligt så vi pyttsar på med vätska istället nu och då.. Han ha ju fortfarande diarré så rädd för uttorkning då han knappt äter eller dricker. Men få försöka med lite mat senare. Ha laddat upp med alvedon från 10kg nu, så hoppas febern går ner snart så han orkar få i sig lite mat.
 
 
 
Blir nog ingen förskola i veckan. Vi få vara hemma och kurera istället. 
 
Men medan han sov bakade jag paj och bjöd hit svärmor. Ni ska få recept för den är svingod och perfekt att bjuda på. Enkel, snabb och sjukt god.
 
Ca 500g bär (jag använde blåbär och lite hallon)
125g smör
1/2 dl grädde
1/2 dl ljus sirap 
2 dl havregryn 
2 dl socker
1 3/4 vetemjöl
1 tsk vaniljsocker 
1/5 tsk bakpulver 
 
Smält smöret tillsammans med grädde och sirap. Tillsätt de torra ingredienserna så blir det en smet. Smöra formen och lägg bären i botten, (ett tips är att strö lite potatismjöl om bären är fryst, de släpper så mycket vätska) bred sedan över smeten och grädda på 175 grader i ca 30-35 min då den fått en gyllenbrun färg. Låt sedan svalna innan servering så blir den knäckigt seg och god. Vi åt tillsammans med vaniljsås, men passar utmärkt att ha glass till också. Och man kan välja vilka bär man vill använda, funkar perfekt med rabarber också 👍

Slembajs och tandsprickning

Gud vilken läskig överraskning viggo hade i blöjan nu ikväll. Bytt tre blöjor full av diarré samt massor av SLEM?! Ringde direkt till 1177, och barn med blod eller slem i avföringen ska bedömas. Har tid för spruta imorgon men den kommer han inte kunna ta då han har lite lätt feber ikväll. Men ska ringa vc imorgon då vi vaknar och höra om han får komma till BVC ändå eller vart vi ska någonstans. 
 
Det snurrar verkligen runt nu. Han ha inte varit frisk på länge nu stackars. Han va pigg igår och precis blivit av med hemsk förkylning. Men de är klart, förstod de skulle bli såhär med förskolan och massa tänder som kommer samtidigt!

Rensa rensa kasta sprara

Viggo ska snart äta lunch och sen vila. Då ska vi börja rensa i källaren. Kommer förmodligen bli några vändor till tippen! Ska packa och organisera ytterkläder, skor och grejer. Sen måste jag försöka få bort massa tvätt. Är verkligen kaos i tvättstugan.. 
 
 
När jag lagar mat får viggo ha sitt kök i köket, han ha blivit helt omöjlig på spisen, vrider på alla knoppar och ska ta uppe på spisen. Livsfarligt! Få se hur de går nu då jag ska fixa lunch..