nyfärgat hår

Jag ha turen att ha en syster som frisör. Nu färgade jag bort mitt blekta vita/gråa/gula hår och fick en höstlig varm beigeblond färg. Medan mamman färgade håret va Viggo med sin farmor tills pappan kom hem, svårsövd som han är och somnar bara hos mamman så blev han väldigt grinig och skrikig medan jag va borta och pappan ringde lite smått stressad. Han fick tips att lägga honom på sidan i vaggan och äta och vips så sov han :)
 
Ni får en före och efterbild. Dock helt ostylat då vi inte hann med de då Viggo va så kinkig.
 
Och ja, mitt hår är olika längder då jag väldigt spontant låter saxen åka fram ibland och klippa de nötta själv vilket blir ojämnt, men Angelica får fixa det någon annan dag ;)

sömnbrist

Alltså.. Jag blir galen. Hela förrgårskvällen spenderade ju jag timmar för att få Viggo att somna. Han vaknade 23.30, 01.30 och 03.00. Han vill äta!! Visst om han somnar o men, igår hela dagen ägnade jag till att han skulle sova för sömn mellan 22-07 med tre uppvaknande är på tok för lite. Hela dagen var han svårsövd och fortsatte såklart igårkväll. Vaken från 18.00 Somnade 21.30, vaknade 23.30, 01.30 och var vaken till 03.30 (!!!!) han var alltså så övertrött att han blev pigg och hade absolut inga planer på att sova. Vad jag än gjorde så sov han inte, men somnade tillslut 03.30 med flaskan. Och jag tillät det för vad gör man inte för nattssömn? Han gråter inte ska jag tillägga, han pratar, sprattlar och får de här typiska tröttlätet "aaauoow" sådär i falsett k slutet. Haha svårt att förklara men ha märkt att de där ljudet kommer ofta innan tröttgråtet.
 
De ha börjat strula så mycket med hans sömn, och han blir tillslut grinig, mamman blir grinig och går ut över pappan som blir grinig. Alltså, de här med sömnen är så avgörande för hela familjen.. Vad gör man? Får panik att han inte kan komma till ro själv, att de knappt går med honom i famnen längre. Vad gör man?
 
Ska man börja med att han får somna i spjälsängen och man sitter bredvid? Gjorde ju det tidigare när det funkade enstaka kvällar nästintill utan gråt. Är det skadligt om han gråter även om man sitter bredvid, håller en hand på magen och visar att man finns där?? Eller samsova, är de skadligt om han gråter om man ändå ligger tätt intill? Jag kan tänka mig att somna med honom om det bara går, är man hemsk förälder om man ligger bredvid i sängen även om sitt barn kanske gråter till sömns första kvällarna? För hans skull att kunna somna om på natten. Jag skulle nog inte tänka i de här banorna om famnen funkar men de ha Inge gjort de senaste dagarna, vilket ha varit ett säkert kort förut. Men de är klart han är inte van att somna så då jag använt vagnen så länge nu på dagarna. (den funkar inte på kvällen/natten). 
 
Jag är sååå trött! Tack och lov ha han sovit 1,5 timme nu och sover än. 
 
 

Viggo nyfiken!

Haha jag få ta tillbaka det jag skrev igår, Han vaknade prick 19.30 så var han vaken till 22, trött och pigg. Nyfiken och skulle titta på allt, men tillslut somnade han. Dock så fortsätter han äta på natten men jag tror det bästa man kan göra är att acceptera läget hur det är för stunden och bara hänga med. Tillslut kommer han nog tillbaka till att sova nätterna igenom. 
 
Jag tror en anledning är att han börjat somna till flaskan, att han behöver den fär att somna om på natten så får börja ta bort den innan han somnat helt.
 
Sov till 7.30 och då morgonmyste Vi till 8.30 och nu sover han i vagnen på nya mysiga lammskinnet. Då passar jag på att se idol, hann inte se klart igår. Måste säga att fan va många är dåliga i år. Jag gillar Mathilda, Rolf, Lisa och mollie. Och tror Mathilda och mollie kommer stå i finalen!
 
 
Stökigt sovrum, olika sockar där ena är barnens tjocksocke och kaffe. Så få de va!
 
 
Min lilla filur ha kommit på att man kan lugga mamma, och klösas lite i mammans ansikte. Han blir duktigare å duktigare på att hålla koll på sina händer :)