bvc 4 månaderkontroll

Idag vägde och mätte vi Viggo. Mammas storkille väger nu 7810g och är 66,5 lång. Lite platt bakhuvud, försöker ha honom på mage så mycket som möjligt men blir ändå platt då han numera föredrar att ligga på rygg när han ska sova, tidigare låg han på sida.
 
Efter bvc så tog vi promenad när de va dags att sova, gick på apoteket och affärn, köpte maskmedel till hunden och handlade hem lite frukost. Sambons äldre barn kommer ikväll. Köpte smörgåsrån då bvcsköterskan tyckte de va bra att introducera lite gluten. Men idag ha vi testat lite gröt med plommonpuré till, så smörgåsrån får bli imorn så jag kan veta vad han reagerar på om han skulle få ont i magen av det. Hittills ha gröten gått bra, han fick lite i morse och lite vid 14.15. Det verkar bli en matglad kille, han tycker verkligen om nya smaker. 
 
 
Dom här två alltså! Viggo är tokig i doris och doris går gärna fram och tvättar hans händer även om jag inte tycker de är ok! Han verkar tycka om det för han sträcker sig alltid med händerna mot hennes mun. Lite smått orolig han nyper tag i skägget på henne haha men hon är så snäll, hon går därifrån om hon inte vill att han ska va på henne, men även håller jag ju såklart stenkoll. 
 
 
Innan han la sig nu för att vila så gjorde jag 30 squats med honom i famnen. Höll honom ansikte mot ansikte och gjorde roliga ljud när jag benböjde, han tyckte de va roligt och skrattade 😊 bra träning med extra vikt på ca 8 kg! Det blir de mer av. Gjorde även armhävningar då han låg under Och gjorde roliga ljud när jag böjde armarna och fot mot hans ansikte, gladskit till unge så nu ska de tränas med ungen som vikt💪
 
De är så frustrerande för jag pendlar upp och ner mellan 68-70 kg😞 boven är nog att man äter för lite vissa dagar och för mycket andra dagar.. Jojibantning, gillas inte och måste börja äta lagom varje dag!

fyndat

Så himla glad. Jag älskar gamla fina kaffekoppar och får inte nog. Igår fyndade jag 6 engelska kaffekoppar med tillhörande 6 fat och 6 assietter för 50:-!! Hur billigt är inte det? Dessutom svinsnygga, känner mig så nöjd, ska bli roligg att bjuda på fika nu med fin servis. Fyller år 27/11 så då kommer dem användas. Synd de inte fanns 12!. Köpte även 5 andra små söta koppar med fat för 71:- och en PoP mössa till Viggo. En blå som man stänger under hakan och går över öronen för 25:-. Bilder på de kommer senare, lyckades inte föra över från min Sony till vår Mac så har inge plats :(
 
 
Fina, eller hur??
 
 
Nu ska jag fixa mig lite, lillen sover och vid 11.30 ska vi till bvc. Viggo fick smaka lite gröt ned puré idag. Han gapade och sträckte sig efter mer, men vågade inte ge så mycket. Men hans mage ha blivit mycket bättre sen jag började med plommonpuré. Igår tog han i och bajsade själv, de hör inte till vanligheterna men de ha han gjort nu 2 gånger på en vecka :)
 
 
Hade en heldag med karro igår, blev bjuden på både lunch och middag med efterrätt. Till middag gjorde vi tacos med blandsallad med babyspenat, gurka, tomat, paprika och lök till det guacamole, cremefraish, salsa och ost. Inget bröd eller chips utan allt på tallriken, fräscht, nyttigt och jävligt gott! Till efterrätt mixade massor av exotiska frysta frukter med floosh mango, testa! De blir som sorbet av bara frukt och bär, inget socker eller tillsatser.

megaloppis och lunch med den bästa!

Idag kommer min fina vän karro, Vi ska åka på den stora megaloppisen. Sen ska vi äta en lunch på stan. Viggo blir hemma med pappan, så konstigt de känns att göra nåt själv. Ska bli skönt att bara vara Emeliee, kompisen Emeliee och inte mammaEmeliee. Med detta skrivet så menar jag inte att jag inte vill va mamma för de är de bästa som finns. Jag menar att de ska bli skönt att bara umgås med min kompis på tu man hand en stund, för som ni vet kan man bli lite små disträ om man umgås med någon och har bebis, man liksom tänker på sånt som man ska göra samtidigt som man pratar, lyssnar och underhåller bebis, om bebis är vaken såklart.
 
Ska köpa vit och svart kajal, lösögonfransar till halloween. Om jag ska dit, beror hur Viggo mår. Sen ska vi kolla lite smågrejer på loppis. Söker fina retrokoppar, gärna små vita med orange och brunt mönster på. Brukar finnas fräscha barnkläder också :)