va händer?!

Ha lärt mig nu att man aldrig ska säga att nätter eller nattning går bra.. Idag sov viggo sammanlagt 2,5 timmar på dagen, vägrade somna för natten och det tog mig 3 timmar att natta min övertrötta speedade pojke! 
 
Ingenting funkade, de enda som funka va åt gå därifrån och gå in så fort han tappat tutten och sen gå därifrån. Buffé lite på rumpan tills han slappnade av och gick ut så somnade han tillslut. 
 
Han försöker vända sig till mage i sängen, drar i spjälskyddet, tar ut tutten, sprattlar och skrattar till när han ser mig. Han vill busa om han ligger bredvid mig i sängen, man blir helt frustrerad.. 

zz Z z

att min blogg kretsar mycket kring sova. Men ni som har små barn vet hur viktigt det är med sömn. Idag chockade viggo mig, han ha bara sovit 3 timmar, alltså 3 tupplurar på en timma. Han ha sen varit vaken mellan 16-19, nu sover han i sin säng, men tror nog det blir en "tupplur" att han sen kommer vakna vid 20 och va vaken tills 22.. Brukar vara så när jag fått honom i säng vid 19. Två kvällar i rad ha jag lagt mig med viggo kl 21.30, då han vaknat och inte kan somna om utan att jag ligger bredvid. Han ha vaknat.efter en stund om jag smugit därifrån och gråter som om han är jätterädd. Men han somnar om när jag lägger mig bredvid och håller om honom. Mysigt men jobbigt, man sover inte lika bra själv. Tycker de är skönast att lägga sig själv, men sen om han behöver komma över till vår säng på natten går de självklart bra, och kommer aldrig neka mitt barn att komma och sova med mig om de behövs, sen när han blir äldre också.
 
 
De jag ha märkt idag är att en timma är lite för lite, han behöver ett längre sovpass på dagen, hade önskat att han vid ett tillfälle på dagen sover 1,5-2 timmar, han blir så mycket trevligare då ;) fast å andra sidan ha han varit väldigt glad idag ändå, lite pirigt emellanåt bara.
 
Viggo, jag och svärmor julshoppade igår, köpte julgran och belysning. Kunde inte hålla mig så här hemma är det advent nu. Granen är endast klädd med belysning så får den kläs ordentligt vecka innan jul. Tycker de är så mysigt! Jag som haft sån ångest över att vintern är på gång tyckte de faktiskt är tråkigt att den lilla snön som kom här om dagen är borta. Jag ha hellre någon minusgrad och snö än några plusgrader och regn.
 
Hoppas min telefon blir klar snabbt, så tråkigt att inte ha några bilder. Men de är verkligen helt värdelös kamera på telefonen jag har nu..
 
Nu ska jag slappa framför tvn och hoppas min son få sova gott nu, sen väntar tvätten.
 

viggo kan

Dricker kaffe och förundras över hur mycket min son kan! 
 
Gripa och släppa (släpper allt på golvet nu)
Växla från hand till hand
Rulla från rygg till mage (nyligen lärt sig)
Rulla från mage till rygg (händer ibland, inte lika ofta som när han var 2 månader då han gjorde det hela tiden)
Ta tag i sina fötter och smaka på dom
Lyfta upp hela överkroppen när han ligger på mage
Dra upp benen när han ligger på mage
Äter på ALLT 
Tar sked jättebra och gapar stort
Står stadigt när man håller i 
Hoppar konstant om man håller så han står
Jollrar för fullt och nyss lärt sig "pruttljud"
Skrattar högt
Sitta började han för någon vecka sen och blir stadigare och stadigare, orkar hålla upp kroppen mer och mer. (behöver att man sitter bakom och beredd när han tippar bakåt eller åt sidorna)
 
De mest otroliga är att han stod på benen när man höll i honom bara någon vecka gammal, ofta brukar de bara vara som spaghetti men viggo spännade benen och stöd, och vill gärna stå hela tiden. (självklart höll vi upp honom så inte de blev så belastning). Nu kan man nästan inte få honom att sitta om han väl få stå, han spänner småbenen allt vad han kan :)
 
De mesta på listan är från 3 månader och några saker han nyss lärt sig, ha säkert glömt något, han kan ju så mycket! Roligast är när man håller nära ansikte mot ansikte, då tar han sats, tjuter till och hugger mamman eller pappan i hakan. Roligast på mamman som inte har stickigt skägg ;)