snällaste bebisen

 
Jag måste fått världens snällaste bebis! Ända sen mjölken kommit igång så är han nöjd typ hela tiden, klart man måste få låta lite ibland också men är för de mesta är nöjd. 
Jag ammar inte på bestämda tider, märker jag att han söker bröstet så ammar jag. Han får äta när han vill och äta tills han släpper bröstet. Ibland somnar han direkt och bara snuttar så då kan de va närhet han söker.
 
 
Navelsträngen lossnade i morse, den luktade urk och det blev lite kladdigt runt om. Den satt som i en tråd och blöjan stötte till den så den släppte, så de är fortfarande kladdigt så nu ska vi va noga att hålla koll, tvätta och hålla torrt så de får läka fint. Varit så nojig över den där nu att de ska bli nå infektion men den ser väldigt fin ut. Jag tvättar med vatten bara som jag först kokat och låtit svalna.
 
Nu ska jag passa på att tvätta lite medan lilleman sover :)
 
 
 

amma amma amma

Kommer förmodligen inte kunna skriva lika mycket nu, prioriterar att vara med min son :)
 
Han är hur snäll som helst. De första 3 dagarna så skulle han bara ligga vid mitt bröst och ibland ligga på mage på pappans bröstkorg, men för de mesta satt jag med brösten framme och ammar och ammar. Min mjölk jade inte kommit igång än vilket jag tror är varför Viggo va missnöjd om han inte låg vid bröstet.
 
Mjölken ha nu kommit igång och igår var de en helt annan pojke, han sov i vaggan själv i två timmar och sedan kunde jag lägga honom dit då jag ammat klart. 
Ammar mycket och ofta, han vill ha mat varannan timme. Jag ha fått sova på nätterna från 02-11 med ammar såklart några gånger också. Men jag får sova vilket är guldvärt även om man sover lite på helspänn så är jag rät så utvilad.
 
På kvällen vid ca 23-00 är han pirig och bara vill ha bröstet, lite otröstlig på andra vis. Sen bajsar han och äter lite till och har sin vakenperiod 01-02 ungefär, då ligger han helt vaken och bara tittar på oss, världens finaste ögon på världens finaste Viggo. 
 
Bild kommer sen för nu ska jag amma färdigt, ta lite frukost och lägga mig en stund till om barnet tillåter vill säga :)
 
 

VIGGO 20140624 kl 14.24

Viggo föddes 20140624 kl 14.24, 52 cm lång och 3570 gram. 
 
 
Han är det absolut finaste jag någonsin sett. Kan inte fatta att de va du som låg där inne i magen!
 
Förlossningen gick snabbt, öppen 4 cm utan värkar när vi kom in för igångsättning. De tog hål på hinnorna vid 9.30 och vid 11 började jag få regelbundna smärtsamma värkar. Provade värmedynor och duschen som smärtlindring men behövde tillslut lustgas. Jag och lustgasen blev inte bäst vänner, förstod aldrig när jag skulle böja ta den eller tog jag på tok för mycket för de låste sig och jag tog aldrig bort masken och var öppen 5 cm. Nu skrek jag efter eda men narkosläkaren var upptagen och de dröjde inte länge förrän jag började få krystvärkar och barnmorskan konstaterar att jag är öppen 8-9 cm. Nu går de fort och jag är helt öppen men får krysta i 1 Och en halv timme innan lille Viggo kommer till världen <3 smärtan är bortblåst och jag känner enorm lättnad. 5 timmar totalt från hinnsprängningen.
 
 
 Mer utförlig förlossningsberättelse kommer senare men nu är jag ju lite upptagen av at mys med min lilla familj <3