Vecka 11 (10+0) är jag gravid eller inte??

Går in i vecka 11 idag, och har dragit på mig en jäkla förkylning. nyser, hostar, snorar ja ni vet hur det är, känns som om huvudet ska sprängas på mig eller som om det vore gjort av bly. 

Hur som helst så i slutet av denna vecka så är fostret (embryoperioden har avslutat här, skrev fel i förra uppdateringen) mellan 4,5-6cm från huvud till stjärt. Och hur jag känner mig då, är:
väldigt lätt andfådd, "sockerdricka" i benen när jag står still, illamåendet har börjat avta mer och mer, skönt som bara den!! men är mycket mer yr istället på morgonen, kan knappt stå upp utan att kännas som om jag ska tippa om kull. trött som aldrig förr och blir bara mer och mer trött så jag inte kan hålla mig vaken. Trots allt detta så känner jag mig inte gravid.. jätte konstigt och börjar bli lite orolig, är rädd att lilla livet där inne inte är vid liv. 

Har läst att det är vanligt att symtomen avtar mellan vecka 10-16. "spökveckor" så jag hoppas det bara är så, att det är okej med lilla pyret. Det är bara lite mer än 2 veckor kvar tills jag ska till BM igen för inskrivning. Men det känns så himla länge. Och hon sa senast att är det något jag undrar över så ska man först ringa 1177 innan jag ringer BM, och just den meningen gör att jag känner mig dum över att ringa till min BM om det är något jag undrar, det känns inte bra :( 

Kanske måste ta upp det med henne när jag ska dit, fråga om det verkligen var så hon menade. känns ju som om det vore bättre att ringa sin BM och inte nya människor på 1177 hela tiden om något händer/tankar dyker upp som gör att man känner sig orolig. 

vecka 10 (9+0)

Går in i vecka 10 idag :) embryotiden är förbi, nu är det ett foster som är ca 3-4cm stor. Nu kan man börja bli mer känslig och humörsvängningar blir vanligare. (Hittills haft ett bra humör, trots stt jag slutat snusa). Men känner mig mer känslig och lätt rörd, vid filmer osv. Ha alltid varit känslig vid sorgliga scener, men känner det ännu mer nu. fortfarande illamående på morgonen och lite nu och då under dagen, växtvärken har avtagit mer och mer sedan vecka 8 tror jag. Men ha känt lite mer idag. Och tröttheten är kvar, skulle kunna sova hela dagarna,  och lägger mig gärna nu vid 22, men lite rolig flickvän måste jag ju vara. 


Till helgen är vi bjuden till min svägerska,  vi kommer nog berätta då om graviditeten. Sist vi blev bjuden dit så avstod jag från alkohol och känns som om det blir så uppenbart denna gången då jag inte ens tar ett glas så blir det så avslöjande, Så dem kommer nog få veta. Kommer säkert hålla det hemligt för resterande i någon vecka till. 
 
Och nästa vecka ha jag tänkt att gå på körskolan och köpa startpaketet så jag kan komma igång med körkortet nu.  Kommer kännas så skönt nät jag väl kan sätta igång med det!
 
 
Ikväll så ha jag varit på promenad, handlat och bakat två kakor, en kärleksmums i långpanna och kolasnittar, så det ska vi fika ikväll och se avatar i 3d på vår nya tv :) hoppas jag kan hålla mig vaken, vi vilade ju i en och en halv timme idag men är lika trött ändå :(
 
blev lång text idag, lite bilder men det kommer bli mer bilder senare när jag offentliggör graviditeten :)

fisk och omega 3!

Jag älskar fisk, lax, torsk, rödspätta u name it! men är så fruktansvärt dålig på laga, eller inte dålig men jag gör det aldrig helt enkelt. har massor i frysen men kommer mig aldrig för att laga fisk. Idag fick jag ett sug efter lax, kall sås och kokt potatis. Och jag äter middag själv idag eftersom sambon jobbar, och då brukar min middag bestå av broccoli och stekt ägg typ. Men idag, idag så lagar jag lax. Kryddade med citronpeppar, örtsalt och lite peppar. kokt potatis och sås på creme fraisch, chilisås, örtsalt och peppar. Tog det som fanns hemma. Så snart får jag avnjuta min middag i min ensamhet. GOTT!! :)

Jag ha bestämt mig för att bli bättre på äta fisk, det är viktigt och speciellt viktigt nu då jag är gravid. Nyttiga omega-3 är nödvändig, de tror jag!

Idag har varit en illamående dag, mått illa hela dagen och känt mig hungrig och mätt på samma gång, typ lite magkatarr känsla. Men r så sugen på lax och tror de kommer sitta fint i magen :)